Προϊόντα

Αντισηψία χεριών και δέρματος

Τα χέρια μου είναι καθαρά - γιατί πρέπει να τα απολυμάνω; Το πλύσιμο των χεριών δεν είναι αρκετό για την καταπολέμηση ιογενών λοιμώξεων;

Στο ιατρείο ή σε ένα νοσοκομειακό περιβάλλον, το απλό πλύσιμο των χεριών με κοινό σαπούνι και νερό έχει περιορισμένες ενδείξεις - όταν τα χέρια είναι εμφανώς λερωμένα με αίμα ή άλλα σωματικά υγρά, πριν τα γεύματα, μετά την χρήση W.C. και όταν υπάρχει υποψία μόλυνσης των χεριών με βακτηριακά σπόρια. Μολονότι με το απλό πλύσιμο των χεριών απομακρύνουμε με την τριβή ένα μέρος των μικροβίων, ούτε το νερό ούτε το σαπούνι από μόνο του είναι σε θέση να σκοτώσει ή να απενεργοποιήσει παθογόνους ιούς.

Tα χέρια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είναι ένα συνηθισμένο μέσον για την μεταφορά παθογόνων μικροβίων. Η ελλειπής υγιεινή των χεριών μπορεί να προκαλέσει πληθώρα λοιμώξεων και να επισκιάσει την επιτυχή ιατρική και νοσηλευτική αντιμετώπιση των ασθενών. Ασφαλώς δεν είναι όλα τα μικρόβια εξίσου επικίνδυνα, όμως εάν κάποιος θέλει να είναι σίγουρος ότι δεν θα μολύνει άλλους, ότι δεν θα μεταφέρει με τα χέρια του μικρόβια σε ανθρώπους ή σε αντικείμενα που θα αγγίξει, τότε σε ενδεδειγμένες περιπτώσεις θα πρέπει να απολυμαίνει τα χέρια του με το κατάλληλο προϊόν, γιατί ως γνωστόν η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία!

Κατασκευή Ιστοσελίδων Web and Art Solutions